Henk heeft de OR gestimuleerd om een pro-actievere houding aan te nemen

februari 8th, 2018   •   Reacties uitgeschakeld voor Henk heeft de OR gestimuleerd om een pro-actievere houding aan te nemen   
Henk heeft de OR gestimuleerd om een pro-actievere houding aan te nemen

Ik ben met Henk / Koersbepalen BV in contact genomen nadat ik onderdeel werd van de OR bij HAVI Logistics BV te Amersfoort. Mijn motivatie om hier deel aan te nemen was om mee te denken over de koers van HAVI waarbij ik de medewerker in de breedste zin zou mogen vertegenwoordigen en daarbij ook de stem van de jongeren en het kantoor kon laten gelden in een operatie georiënteerde organisatie. Ik ben snel tot de realisatie gekomen dat de OR lange tijd lijnrecht tegenover de directie heeft gestaan, dat er wantrouwen van beide kanten was en dat de OR door medewerkers werd gezien als een orgaan om informatie in te winnen voordat collega’s toegang tot dezelfde informatie hadden. Met de komst van Henk is hier verandering in gekomen.

De OR werd door constructieve medezeggenschap gestimuleerd een pro-actievere houding aan te nemen; vragen om informatie in plaats van af te wachten wat vanuit de directie kwam en jaarplannen opstellen waardoor er een doel te werk werd gegaan in plaats van ad hoc aan de slag te gaan zonder besef van toepassing zijn enkele voorbeelden van deze constructieve pro-actievere houding. Het volhouden hierin, het constant uit blijven dagen van directie en voorstellen indienen om probleem oplossend mee te denken, hebben er in korte tijd niet alleen tot geleid dat de OR en directie nader tot elkaar kwamen, maar ook dat de OR en Henk meermaals werden bedankt voor het signaleren en indienen van strategische onderwerpen die hebben geleid tot een organisatie waar de operationele afdelingen en kantoor meer de samenwerking opzoeken dan ooit tevoren.